8 факторів, які перешкоджають дівчині досягти оргазму
21:03 15.05.2023
313

Середньостатистичний чоловік має оргазм у 95% випадків, але для гетеросексуальних жінок ця цифра значно нижча — лише 65%. Тільки 6% жінок відчувають регулярні оргазми. Враховуючи це, ми розглянемо вісім факторів, які можуть перешкоджати досягненню найкращого оргазму.

Міф про вагінальний оргазм

Фрейд ввів розрізнення між вагінальним та кліторальним оргазмом, причому кліторальний нерідко вважався менш справжнім. Суспільство довгі роки вірило, що для жінки є справжнім задоволенням тільки оргазм від пеніса, тому стимуляція клітора сприймалася як дії для незрілих дівчат.

Насправді ж будь-який оргазм — і навіть отриманий під час анального сексу — справжній і класний! Не треба їх порівнювати. Це просто реакція на стимуляцію, яка відрізняється інтенсивністю та тривалістю, що можуть залежати від купи факторів.

Незнання власного тіла

Партнер не може відгадати твої сексуальні вподобання, якщо ти сама не маєш ясного уявлення про те, що доводить тебе до оргазму. Тому перше, що треба зробити, це взяти ситуацію у свої руки - буквально.

Почни з мастурбації. Зверни увагу на те, які дотики і яка стимуляція тобі приносять задоволення, а які - ні; які ділянки тіла є найбільш чутливими, а які менш. Таким чином, ти зможеш краще розуміти, що тобі допомагає досягти оргазму, і вже під час сексу (або навіть до нього) даватимеш підказки своєму партнеру. Повір, це збільшить задоволення від сексу для обох.

Поспіх та швидкий перехід до пенетрації

Більшості жінок потрібна достатня тривалість прелюдії для належного збудження та отримання більшого задоволення від сексу. Це також діє на чоловіків, оскільки будь-які попередні дії перед пенетрацією підвищують насолоду обох партнерів. Тому, якщо у вас є час, не поспішайте.

Тривалість прелюдії, звичайно, є індивідуальною: для когось декілька хвилин досить, а хтось може потребувати більше півгодини, щоб належно підготуватися. Як дізнатися свої потреби? Експериментуйте самі або з партнером.

Стрес та надмірні думки під час сексу

На що ти звертаєш увагу під час сексу? Твій вигляд? Чи задоволений партнер? Чи видно живіт у даній позиції? Можливо, думаєш про незакінчений екзамен? Чи мрієш про оргазм? Незалежно від того, що ти думаєш, ці думки можуть заважати досягненню оргазму, навіть якщо ти на нього зосереджена.

Але ще гірше, коли до стресу додаються зайві думки під час сексу. Велике дослідження показує, що стрес часто перешкоджає жінкам досягати оргазму. Це зрозуміло, оскільки стрес впливає на здатність до збудження та концентрацію під час сексу.

Недостатня кількість змазки

Змазка, яка природно виділяється залозами у вагіні, не тільки забезпечує комфорт під час сексу, але також підвищує чутливість жінки. Недостатня кількість змазки може бути наслідком недостатнього збудження і може призвести до дискомфорту, мікротріщин і подразнення слизової оболонки. Тому тривала прелюдія має велике значення.

Недостатня кількість змазки може бути пов'язана зі втомою або фазами менструального циклу, коли природної змазки випускається менше. У таких випадках рекомендується використовувати лубрикант. Також можна спробувати "рідкі вібратори" - лубриканти, які зігрівають шкіру і стимулюють кровообіг, що може сприяти досягненню оргазму.

Перед використанням лубриканту на вульві рекомендується зробити тестове нанесення на зап'ястя, щоб перевірити наявність алергічних реакцій. Також важливо приділяти увагу виробнику лубриканту і обирати високоякісні продукти.

Вагінальні інфекції та захворювання

Важливо уникати зайняття сексом під час наявності статевих інфекцій, як з етичних, так і з медичних причин. Дослідження показують, що більшість жінок з інфекціями не можуть досягти оргазму. Причини можуть бути різними - від психологічного дискомфорту до сухості статевих органів. В таких випадках рекомендується перевіритися на наявність інфекцій та при необхідності відкласти секс на певний період

Відсутність комунікації

Приблизно 50% жінок можуть довести себе до оргазму за лічені хвилини, але далеко не завжди оргазмують із партнером, навіть якщо той вправно стимулює різні ділянки статевих органів. І якщо відкинути психологічну скутість — адже під час мастурбації нікого соромитися, — причиною цього може бути банальна відсутність комунікації з партнером.

Ми часто забуваємо, що наші партнери не вміють читати думки, і навіть якщо можуть вгадати з місцем стимуляції, все ще можуть не знати, як і з якою інтенсивністю його стимулювати. Спробуй спрямувати дії партнера невеликими підказками під час сексу — або навіть сама покажи йому, як це робиться.

Фізіологічні проблеми

Якщо ти чудово налаштована емоційно і збуджена, ви нікуди не поспішаєте, а твій партнер готовий і до довгих прелюдій, і слухати всіх твоїх порад, оргазм із часом має прийти. Якщо ж нічого не діє і не допомагає, варто звернутися до спеціалістів — гінеколога та сексолога. Перший переконається в тому, що з фізіологічної точки зору ти здатна оргазмувати (адже аноргазмія трапляється тільки у 5—10% жінок), а другий зверне увагу на особливості вашої сексуальної взаємодії чи знайде глибші психологічні причини, що заважають тобі отримувати задоволення.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також