Євробачення 2024: дати та способи перегляду
20:37 29.04.2024
299

Євробачення - це щорічний міжнародний пісенний конкурс, в якому беруть участь країни-члени Європейського віроспілки телебачення (ЄВТ). Конкурс проводиться з 1956 року і відтоді став одним із найпопулярніших телевізійних шоу у світі.

Україна бере участь у Євробаченні з 2003 року і вже неодноразово здобувала перемоги та високі місця. На цьогорічний конкурс Україну представлятиме дует Jerry Heil та Alyona Alyona з піснею "Teresa & Maria". Ці артистки виграли Національний відбір, який проходив у лютому.

Конкурс складається з трьох етапів: два півфінали та фінал. У цьому році перший півфінал відбудеться 7 травня, другий - 9 травня, а фінал - 11 травня, всі за київським часом. У фіналі змагатимуться 26 країн, серед яких і Україна.

Трансляцію Євробачення можна буде дивитись онлайн на офіційному сайті Євробачення, YouTube-каналі "Євробачення Україна" та телеканалі "Суспільне Культура". Прогнози букмекерів щодо переможця конкурсу постійно змінюються, але наразі найбільші шанси на перемогу віддають Швейцарії, а Україна може потрапити до п'ятірки кращих учасників.

Цей захід відомий не лише своїми музичними виступами, а й костюмами, сценічними ефектами та загальною шоу-програмою. Євробачення збирає мільйонне глядацьке аудиторію з усього світу і завжди створює підвищений інтерес серед шанувальників музики та телебачення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також