Нові підручники з історії для 11-тих класів висвітлюватимуть повномасштабне вторгнення Росії в Україну
13:41 22.05.2024
256

У вересні цього року в школах з’являться нові підручники з історії України для 11-тих класів, які включатимуть розділ про повномасштабне вторгнення росії в Україну. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

На запитання, коли саме у шкільних підручниках буде розділ про повномасштабну війну росії проти України, Винницький відповів: "У вересні цього року. Підручники з’являться в школах з вересня".

Відповідаючи на уточнювальне запитання щодо того, в яких класах будуть нові підручники, Винницький пояснив: "У 11-му класі, де вивчають модерну історію".

Цей клас розпочинає курс з визвольних змагань 2014-2021 років і продовжується до сучасності. Наразі активно працюють над тим, щоб термінологічно та сутнісно правильно висвітлити всі події, пов'язані з російським вторгненням. Робочий процес триває, - додав Винницький.

У вересні 2023 року віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомляв, що у шкільні підручники з історії додадуть новий розділ про повномасштабну війну рф проти України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також