Україна відміняє вечірню та заочну форми навчання у вищих навчальних закладах з 2024 року
17:59 08.11.2023
284

Верховна Рада прийняла закон, який регулює процес вступу до вищих навчальних закладів у 2024 році. Згідно з цим документом, з 2024 року відміняється прийом абітурієнтів на вечірню та заочну форми навчання.

Зазначений законопроєкт отримав підтримку 285 народних обранців, як повідомив Ярослав Железняк, нардеп від партії "Голос". Згідно з текстом закону, зарахування на навчання в вищих навчальних закладах у 2022-2024 роках проводиться в спеціальному порядку.

Отже, починаючи з наступного року, в вищих навчальних закладах припиняють приймати студентів на вечірню та заочну форми навчання для отримання ступеня бакалавра та магістра.

Зазначено, що в конкурсному відборі будуть враховані результати зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року або вступних випробувань у 2022-2024 роках. Для вступу абітурієнтам потрібно буде скласти іспити з української мови, математики, історії України та одного обраного предмета (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Раніше було оголошено, що Рада повертає історію України та іноземну мову до обов'язкових предметів для ДПА, але цей закон вступить в силу після завершення війни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також