Подільський зоопарк підняв ціни на квитки – крок вимущений
19:01 05.05.2022
263

З травня зросли ціни на квитки до Подільського зоопарку. Про це повідомили на офіційній сторінці звіринця. В закладі пояснюють, що крок вимушений – потрібно будувати нові вольєри для тварин-переселенців.

На початку квітня Подільський зоопарк прихистив тигрицю уссурійську і ягуара з приватного зоопарку на Одещині. Тимчасово тварин розмістили у старих вольєрах. Будівництво вольєрів для тварин-переселенців на 2022 рік не планувалось. Відповідно, кошти на будівництво даних об’єктів у бюджеті не передбачені. Разом з тим, вольєри для наших нових мешканців повинні відповідати зооветеринарним вимогам, - йдеться в інформації.

Звести житло «зі зручностями» для нових мешканців зоопарку планують до кінця осені. 

Для кошачих планується звести вольєр на дві секції під одним дахом. В новій оселі для ягуара буде збудовано ще й зимівник з опаленням. Аби тварина почувала себе комфортно, навіть взимку тут триматимуть температуру не нижче 10 градусів тепла, - пояснюють в комунальному закладі.

Зазначимо, що ціни на квитки не переглядали кілька років, і вони були нижчими, ніж в зоопарках інших міст України. 

Нині дорослим за відвідання зоопарку доведеться сплатити 100 гривень, учням/студентам – 50 гривень, а вхідний квиток для дітей віком від 3 до 6 років тепер коштуватиме 20 гривень. Вхід до зоопарку для найменших відвідувачів (від 0 до 3 років) залишається безкоштовним. 

Автор: Марина Петренко
Читайте також