Кличко з послом Японії в Україні відкрили оновлений сад каменів у столичному парку Кіото
14:51 01.05.2024
661

Мер Києва Віталій Кличко разом з Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі відкрили у столичному парку Кіото оновлений сад каменів. Парк Кіото – один з перших парків, який столична влада привела до ладу після 2014 року.

«У парку Кіото з’явився ще один прекрасний куточок – оновлений сад каменів. Ініціатором проекту стало Посольство Японії в Україні. Реалізували його також за підтримки компанії JTI, за участі українсько-японського Центру та небайдужих до японської культури громадян, – зазначив мер Києва. – Парк Кіото – один з перших парків, який ми після 2014 року привели до ладу. Його знають не тільки у столиці, а й у багатьох країнах. Бо тут висаджена одна з найбільших в Європі алея сакур. Столична влада робить все, аби таких зон для відпочинку було більше. Через війну у бататьох людей емоційне виснаження. І такі зелені куточки допомагають киянам відпочити і відчути духовний спокій», – сказав Віталій Кличко.

Він також зауважив, що цей проект спрямований і на поглиблення знань киян та гостей столиці про дружні країни та міста. Більш ніж 50 років тому Київ і Кіото стали містами-побратимами. Кличко впевнений, що разом із японськими друзями столична влада зможе досягнути успіхів у різних сферах розвитку Києва.

«Цвітіння квітів сакури у парку Кіото символізує дружбу між нашими народами. Дуже важливо, що між нами є цей історичний та культурний зв’язок. Ми і надалі будемо зміцнювати нашу дружбу та допомагати один одному. Бажаю якнайскорішої перемоги українському народу!» – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також