Жити та кохатись у Вінниці - письменник дослідив особисте життя містян
11:49 31.10.2023
300

У Вінниці днями відбудеться презентація книги«Любов. Перелюб. Дітозгубництво. Вінницький повіт і довкруж, 20-40 рр. ХІХ ст».  Автор дослідження науковий співробітника «Музею Вінниці» Арсен Зінченко.

Про це повідомляють у ВМР.

Видання орієнтоване на читачів, які цікавляться соціально-психологічними аспектами минулого, історичним контекстом драми людських стосунків, а також їхнім трактуванням у судових практиках.

 Це дослідження розгорнулося в ході підготування до публікації матеріалів Вінницького повітового суду перших десятиріч ХІХ ст, серед яких кілька десятків проваджень стосувалися розгляду позашлюбних стосунків та дітозгубництва. У листуванні слідчих чиновників і присудах не знайдемо понять любов чи кохання, натомість звично вживаються тільки офіційно-формальні терміни: шлюб, законновінчані, яким протиставляються блуд, «блудодеяние», «внебрачный ребенок»,- розповідає автор.

За словами Арсена Зінченка в окремих справах таки згадують про почуття любови, що привело до тілесного поєднання. І це почуття керувало коханцями так сильно, що часом штовхало навіть до самогубства і злочину. 

Презентація відбудеться, 2 листопада о 18:15 у Хабі «Місто змістів», Усі охочі зможуть придбати собі книгу.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також