На Вінниччині судитимуть директора підприємства за невідремонтований дах
13:50 02.05.2024
320

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до Вінницького міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно 38-річного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2023 році між одним із департаментів міської ради та товариством, яке очолює обвинувачений, укладено договір на виконання робіт щодо капітального ремонту покрівлі та інших суміжних робіт.

«За висновками експерта до актів виконаних робіт включено роботи, які підрядник не виконував. А кошти в сумі 272 тис. грн йому були перераховані.

Унаслідок таких злочинних дій підрядника громаді заподіяно шкоду у розмірі 272 тис. грн.

За вказані злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - зазначено у повідомленні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також