Рецидивіста з Вінниччини, який пограбував неповнолітнього взято під варту
15:00 25.04.2024
301

 За процесуального керівництва Жмеринської окружної прокуратури мешканцю Барської територіальної громади Жмеринського району повідомлено про підозру у відкритому викраденні чужого майна (грабіж), поєднаного з погрозою застосування насильства, вчиненого повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

За даними слідства, 23.04.2024 неодноразово раніше судимий за майнові злочини 32-річний чоловік попросив у неповнолітнього мобільний телефон аби здійснити важливий дзвінок, без наміру його повертати. Зловмисник взяв гаджет та сховав його у кишеню, а юнаку сказав, що телефон тепер не його. При цьому чоловік погрожував хлопцеві застосуванням фізичної сили.

        Правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

        За клопотанням прокурора суд взяв підозрюваного під варту.

За вказаний злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділення поліції №1 Жмеринського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також