Суд розгляне питання щодо конфіскації квартири вінницького військкома
15:07 08.11.2023
307

Вищий антикорупційний суд розгляне позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо визнання необгрунтованими активів керівника Вінницького МТЦК та СП та їх стягнення на користь держави.

За даними Державного бюро розслідувань, влітку 2022 року керівник Вінницького військкомату незаконно отримав квартиру у місті Вінниця вартістю 1,2 млн грн, яка була оформлена на його батька, без жодних законних підстав. Виявилося, що цю квартиру повинен був отримати захисник України, який перебував на фронті у той час.

ДБР передало матеріали щодо необгрунтованості цього придбання керівниці Вінницького МТЦК та СП до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Після збору доказів прокуратура подала відповідну заяву до суду.

Також варто зазначити, що в лютому 2023 року ДБР розкрило та повідомило про підозру учасникам схеми, яка використовувалася для ухилення від військової служби в Вінницькому центрі комплектування. Зловмисники створили механізм отримання неправомірних вигід від чоловіків, які визнавались непридатними до служби. Ціна за цю "послугу" коливалася від 3 до 6 тис. доларів США залежно від обсягу роботи.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також