На Вінниччині підбили підсумки першого кварталу – говорили про фінанси
11:43 23.04.2024
274

У Вінниці відбулося засідання колегії  Департаменту фінансів ОВА. У заході взяв участь Начальник  Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Під час засідання обговорили виконання місцевих бюджетів і бюджету області за І квартал 2024.

За даними Міністерства фінансів України, за І квартал 2024 року Вінниччина займає 1-ше місце по податку на доходи фізичних осіб (128,5%), а також утримує першість з податку на нерухоме майно (171,1%).

Вінниччина друга в Україні за надходженнями до загального фонду – це 132,2%. Порівняно з І кварталом минулого року, ці надходження зросли на 32%.

Сергій Борзов зауважив, що зведений бюджет області по доходах загального фонду за І квартал 2024 року виконано на 25,3% плану на рік. Це найвищий показник за останні роки.

«Однак, не варто зупинятись. Зараз необхідно приділити увагу ефективному використанню наявних фінансових ресурсів, спрямувати їх на ті потреби, які сьогодні актуальні. Акумулюємо наші зусилля для того, щоб зміцнити Сили безпеки та оборони, продовжити будівництво фортифікаційних споруд, забезпечити реабілітацію і соціальну підтримку Захисників та Захисниць».

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також