Науковці та громадські активісти контролюватимуть якість повітря у Вінниці
12:48 18.02.2024
309

Нещодавно науковці та громадські активісти підписали меморандум про стратегічну співпрацю. Представники Вінницького національного технічного університету та ГО «Фрі Ардуіно», яка координує Українську мережу громадського моніторингу якості повітря Eco City, підписали відповідний документ. 
 

Відповідно до заявки від кафедри екології, хімії та технологій захисту довкілля партнери надали ВНТУ станцію індикативного моніторингу забруднення повітря, що буде використовуватись у навчальному процесі та наукових дослідженнях студентів спеціальностей Екологія та Технології захисту навколишнього середовища, - повідомляють у пресслужбі ВНТУ.

Зазначимо, що обладнання вінничанам надала Чеська Республіка.

Голова громадської організації Олексій Трелевський висловив сподівання, що загальними зусиллями та за умови плідної співпраці з Вінницькою міською радою якість повітря у місті можна буде значно покращити.

ВНТУ  на зустрічі представляли: ректор Віктор Біліченко, проректорка з наукової роботи Ірина Єпіфанова, заступниця декана ФБЦЕІ з навчально-методичної роботи Наталя Блащук, завідувач кафедри екології, хімії та технологій захисту довкілля Віталій Іщенко, професори кафедри Василь Петрук, Сергій Кватернюк та Андрій Полив’янчук.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також