У Вінниці за погодження документації у підприємця «попросили грошей»
12:33 19.03.2024
641

 

У Вінниці  директор  підприємства з монтажу мереж електропостачання «попросив грошей», у підприємця.  Зловмисник вимагав хабар за «погодження документації», у разі несплати обіцяв довгострокові проблеми. Та підприємець вирішив звернутися до правоохоронців. Тож тепер довгий термін чекає на хабарника.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 56-річний підозрюваний, висловив приватному підприємцю, який з метою ведення бізнесу бажав приєднати власні нежитлові приміщення до електромереж, вимогу про сплату йому грошових коштів у сумі 300 тис. грн. За це він обіцяв безперешкодне погодження з боку технічного директора одного з акціонерних товариств Вінниччини технічних умов. А у разі ненадання неправомірної вигоди, процедуру підключення неможливо буде завершити упродовж 10 років через штучно створені перепони – йдеться в інформації.

Чоловіка затримали   під час отримання всієї суми хабаря  у порядку ст. 208 КПК України.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

 

Такий злочин карається позбавленням волі на строк до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також