У Жмеринці на Вінниччині проведуть благодійний майстерклас із розпису писанок до Великодня
13:43 24.04.2024
253

27 квітня жмеринчан запрошують на безоплатний великодній майстерклас із розпису писанок. Учасників навчатимуть традиційних технік розписування писанок та розкажуть про історію унікального виду мистецтва. Майстерклас проводять на базі освітньо-культурного Гончаренко центру. 

За словами організаторів, участь у майстеркласі повністю безоплатна, утім за бажанням учасники заходи можуть задонатити будь-яку суму на потреби Збройних сил України.

 

«Ми хочемо, аби учасники дізналися про традиційні варіації розпису писанок та поринули в атмосферу творчості та весняного натхнення. Під супроводом майстрині ми зможемо опанувати традиційну техніку, а також познайомитися із сучасними трендами писанкарства», — діляться в Гончаренко центрі Жмеринка.

Захід не має вікових обмежень, утім організатори радять батькам супроводжувати дітей віком до 10 років. Подія відбудеться у суботу, 27 квітня, об 11:30 за адресою м. Жмеринка, вул. В. Великого, 1 (додаткове приміщення освітнього центру). Для участі достатньо заповнити коротку форму за цим посиланням.

«Подібні події — це не лише спосіб провести вільний час, а й можливість підтримати збереження наших традицій та культури. І це особливо важливо сьогодні, коли ворог робить все можливе, аби винищити українське», — додають організатори майстеркласу.


 

Автор: Марія Петренко
Читайте також