Збільшення випадків гепатиту А у Вінницькій області: 247 випадків
17:18 01.11.2023
373

У Вінницькій області вже зареєстровано 247 випадків хвороби гепатитом А, з яких лабораторно підтверджено 207. Лікарнях перебуває 120 пацієнтів, з них 20 - діти. Цю інформацію поширили представники Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації.

"Зростання кількості випадків гепатиту А в області триває. Уже маємо 247 повідомлень про хворих, з них 207 підтверджено лабораторно", - зазначено в повідомленні.

Також зазначається, що кількість госпіталізованих поступово зменшується. Наразі у лікарнях перебуває 120 пацієнтів, серед яких є 20 дітей. У семи госпіталізованих є підозра на гепатит А, в інших випадках діагноз підтверджено лабораторно.

"Усі пацієнти перебувають у середньої ступеня важкості. Один пацієнт залишається у важкому стані, проте його стан стабільний. До цього часу було вакциновано 117 медичних працівників і 8 контактних осіб з 12 сімей, де були виявлені випадки зараження. Це означає, що хвороба виявлена у кількох членах сімей. Продовжуємо вакцинувати медичних працівників та контактних осіб", - повідомила Тетяна Бондаренко, заступниця директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також