Соціальні медіа та їх вплив на політику: дослідження Pew Research Center
18:45 30.04.2024
262

Соціальні медіа-компанії мають значний вплив на політику, на це думають 78% дорослих у США, виявило опитування Pew Research Center, про що пише Tech Crunch. Якщо розглядати за партійною приналежністю, то таку думку поділяють 84% республіканців і 74% демократів.

Це дослідження також показує, що ця думка стала більш поширеною на 6% порівняно з минулим президентським циклом.

За словами видання, американці вважають, що технологічні компанії мають забагато політичного впливу.

Однак погляди консервативних і ліберальних американців на упередженість технологічних компаній розходяться. Так, якщо 71% республіканців стверджують, що великі технологічні компанії надають перевагу ліберальним поглядам, над консервативними, то 50% демократів вважають, що такі компанії підтримують обидва набори поглядів рівно. Лише 15% всього населення вважають, що технологічні компанії підтримують консерваторів більше, ніж лібералів.

Нагадаємо, що TikTok став важливим інструментом для багатьох малих підприємств у США, допомагаючи зростанню понад 7 мільйонів підприємств, приносячи мільярдні доходи і підтримуючи понад 224 000 робочих місць. Однак можлива заборона його в США може стати серйозним ударом по економіці.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн намекнула, що заборона TikTok у Європейському Союзі може бути одним із варіантів, про що вона заявила під час дебатів 29 квітня в Маастрихті, у яких беруть участь провідні кандидати від партій на виборах блоку у 2024 році.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також