Форум оборонної промисловості ЄС-Україна: обговорення посилення співпраці для зміцнення обороноздатності
19:25 02.05.2024
253

У понеділок, 6 травня, у Брюсселі відбудеться Форум оборонної промисловості ЄС-Україна, де обговорять розвиток співпраці в оборонній промисловості між Україною та Євросоюзом. Про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

Більше ніж 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій та ключових країн-партнерів братимуть участь у форумі.

Метою заходу є зміцнення співпраці між європейською та українською оборонною промисловістю для підтримки України в пріоритетних сферах, таких як протиповітряна оборона, боєприпаси, ракети та безпілотники.

Форум ЄС-Україна з оборонної промисловості стане першим практичним кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії (EDIS) та відіграватиме важливу роль у ширшій підтримці України ЄС у її боротьбі за суверенітет, свободу та незалежність проти російської агресії.

Серед учасників заходу будуть високий представник Жозеп Боррель, єврокомісар Тьєрі Бретон, міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер та міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також