Польща планує запровадити ПДВ на українську олію та обмежити імпорт цукру для підтримки місцевих виробників
18:02 05.02.2024
266

Міхал Колодзейчак, заступник міністра сільського господарства Польщі, виступив із заявою про намір домагатися встановлення ставки ПДВ на рівні мінімум 8% на імпортовану з України олію та застосування обмежень на ввезення українського цукру, як повідомляє Polskie Radio.

Він наголосив на необхідності запровадження ПДВ у розмірі щонайменше 8% на українську олію, щоб підтримати польських виробників і споживачів, запитуючи, чому для імпортованих товарів має застосовуватися нульова ставка, вигідна для місцевого виробництва.

Колодзейчак також оголосив про свій намір виступити за введення обмежень на імпорт цукру з України, обіцяючи найближчим часом висловитися з цього питання.

Цеслав Секерський, міністр сільського господарства Польщі, під час візиту до контрольно-пропускних пунктів на польсько-українському кордоні Корчова та Медика, висловив занепокоєння через значний імпорт агропродукції з України. Він зазначив, що результати перевірок вказують на потребу посилення ветеринарного контролю та залучення додаткових фахівців.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також