40% української економіки перебуває "у тіні", зокрема аграрний сектор – Юлія Свириденко
13:59 26.06.2024
260

За підрахунками Міністерства економіки, 40% української економіки перебуває "у тіні", що також стосується аграрного сектора та експорту аграрної продукції. Закони, підписані Президентом України Володимиром Зеленським, спрямовані на боротьбу з "чорним зерном" та неповерненням валютної виручки, дозволять краще контролювати питання повернення валютної виручки від аграрної продукції. Про це під час брифінгу повідомила перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

"За останніми даними, динаміка оновлення військово-облікових даних є позитивною. Станом на ранок 2,37 млн громадян призовного віку оновили свої дані, переважно через додаток "Резерв+". На другому місці – Центри надання адміністративних послуг, а на третьому – Територіальні центри комплектування," – зазначила Свириденко.

Свириденко додала, що закони, підписані Президентом, забезпечують проведення мобілізаційних заходів і мають покращити контроль за поверненням валютної виручки. Вона також зазначила, що в разі неповернення валютної виручки фінансування державного бюджету буде під загрозою.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Бюро економічної безпеки розслідує кілька кримінальних проваджень, пов'язаних із "сірим" експортом зерна. Одним із прикладів є розслідування щодо експорту зерна через термінал "Олімпекс", де було виявлено використання фіктивних компаній для ухилення від сплати податків.

Наразі слідство триває, і детективи БЕБ вважають, що злочинна діяльність, пов'язана з "сірим" експортом зернових, продовжується.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також