Армія рф вторглася в Україну, використовуючи карти минулого століття – СБУ
15:02 18.07.2022
292

Частина російських командирів під час вторгнення в Україну користувалися картами минулого століття, на яких узагалі були відсутні Салтівський житловий масив та водосховища.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Управління СБУ в Харківській області.

Документи вилучили на місці тимчасово окупованих росіянами районів Харківської області. Зазначається, що, зокрема, на документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася щонайменше 53 роки.

"На картах окупантів повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70-х років минулого століття. Також відсутні Трав'янске і Муромське водосховища, зведені у сімдесяті роки. А державний кордон між Україною і Росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було",- йдеться у повідомлені.

Напередодні повномасштабного вторгнення в Україну ці підрозділи святкували 210-ту річницю топографічної служби росії і заявляли, що вони забезпечують російське військове командування «найсучаснішими картами», виготовленими нібито за допомогою «найновітніших пересувних навігаційно-геодезичних комплексів».

При цьому 138-а гвардійська мотострілецька бригада рф, яка користувалася цими картами, була знищена ЗСУ наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також