Австралієць понад 40 годин займався серфінгом і встановив світовий рекорд
20:53 17.03.2023
259

Чоловік з Австралії побив світовий рекорд із найдовшого сеансу серфінгу. Його заняття тривало понад 40 годин.

Про це пише ВВС. 

Рекорд серфінгіст ставив на пляжі Кронулла-Біч на півдні Сіднея. Джонстон почав займатися серфінгом рано-вранці 16 березня. Уночі чоловік катався із прожекторами, які підсвічували потрібні ділянки. Загалом чоловік «проїхав» понад 700 хвиль. Джонстон сказав, що він був «добре підготовлений». Попередній рекорд у 30 годин і 11 хвилин належить південноафриканцю Джошу Енсліну.

Відповідно до правил рекорду, йому було дозволено час від часу залишати океан, щоб він міг заспокоїти очі спеціальними краплями, підживитися закусками та намаститися протисонцевим кремом. Медики перевіряли його пульс і артеріальний тиск.

Метою Джонстона було підвищити поінформованість про психічне здоровʼя, йому вдалось зібрали близько $225 тисяч на благодійність.

Джонстон збирає кошти для Фонду Чампі Пулліна, заснованого на згадку про австралійського олімпійського сноубордиста Алекса «Чампі» Пулліна, який потонув біля Голд-Кост під час підводного полювання 2020 року. 

Він також підтримує благодійні організації з охорони психічного здоров’я, частково на знак пам’яті про свого батька, який покінчив життя самогубством десять років тому.

Джонстон не вперше бере участь у марафонському випробуванні на витривалість. 2020 року він пробіг 100 кілометрів уздовж скелястої берегової лінії на південь від Сіднея, подолавши переважну частину шляху босоніж.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також