Бандити в Нігерії викрали 81 школяра і попросили за них викуп у розмірі $194 тис
15:02 04.08.2021
304

Бандити в Нігерії викрали 81 школяра і попросили за них викуп у розмірі $ 194 тис.
Це вже десяте масове викрадення дітей на північному заході країни з грудня 2020 року.

Викрадачі вимагають викуп за звільнення 81 дитини зі школи-інтернату на півночі Нігерії, пише Reuters з посиланням на пастора, який проводить переговори з бандитами.

За кожного з дітей злочинці просять по мільйону найр, в загальній сумі це перевищує $194 тис.

Дітей з баптистської середньої школи «Бет-Ел» в штаті Кадуна викрали під час іспитів в липні, усього під час збройного нападу було вкрадено близько 150 школярів. Перша частина з 28 дітей була звільнена через два дні після рейду, пізніше злочинці звільнили ще 28 дітей. Троє втекли до звільнення, їх знайшли в лісі і повернули в табір злочинців. Ще 81 дитина залишається в полоні.

Після викрадення влада Кадуни розпорядилася негайно закрити «Бет-Ел» і ще 12 шкіл в цьому районі, не повідомивши, коли вони можуть знову відкритися.

Напад на «Бет-Ел» став десятим масовим викраденням школярів на північному заході Нігерії з грудня. Такі викрадення в Нігерії спочатку здійснювала джихадистське угруповання «Боко Харам», а потім її відгалуження - «західноафриканська провінція «Ісламської держави», але тепер цю тактику перейняли й інші злочинні угруповання.

Автор: Владислава Соломко
Читайте також