Безкоштовне навчання в кращих університетах світу для українців 2023: Ukrainian Global University організовує щорічну конференцію
15:03 20.03.2023
273

Перш ніж опинитися у безпеці в Празі, харків'янці Анастасії із початком повномасштабного вторгнення довелося подолати шлях у вісім українських міст. Разом із тим, студентка зруйнованого росіянами Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна подалась на участь у програмі підтримки світовими університетами українських студентів - рятуючи своє життя і не полишаючи мрії про якісну освіту.

Зараз Анастасія навчається на бакалаврській програмі Нью-Йоркського університету (Чехія) абсолютно безкоштовно, волонтерить і не втрачає зв’язок із Україною.

Приєднуйтесь 22 березня до трансляції Ukrainian Global University Annual Conference  від Київської школи економіки, щоб дізнатись, як це стало можливим: http://bit.ly/3ZUhuRh 

“Я дуже вдячна UGU за можливість здобути освіту за кордоном. По-перше, це стало для мене можливістю повернутися до нормального студентського життя, про яке я вже і не мріяла після того, як мій університет в Харкові було знищено ворожим обстрілом. 

По-друге, це стало для мене неймовірно важливим життєвим досвідом, який я без перебільшення можу назвати доленосним. Вже пішов другий семестр як я навчаюсь в Празі, і більшість моїх дослідницьких робіт в університеті пов'язані з Україною: як захистити права людей під час війни, як збудувати повоєнну систему правосуддя, як інтегрувати в суспільство людей з тимчасово окупованих територій. Те, що раніше здавалось неосяжним, ба навіть неможливим, зараз перетворилось на мету. Тож мрію закінчити навчання та повернутись в Україну, щоб втілювати всі ці ідеї та змінювати життя людей на краще” - ділиться Анастасія.

Це стало можливим завдяки ініціативі Ukrainian Global University, яка у 2022 році допомогла 52 українським студентам розпочати безкоштовне навчання у європейських та американських університетах. 

Такі історії надихають, і ми щиро бажаємо продовжувати їх надалі!

Ідея заснування Ukrainian Global University з'явилась у розпал широкомасштабного російського вторгнення, коли українські школи та університети з осередків освіти і розвитку перетворилися на цілі ракетних ударів.

Українські навчальні заклади та громадські інституції за підтримки держави об’єдналися, щоб захистити і забезпечити доступ до кращих університетів світу для тих, хто прагне відбудовувати Україну. Київська школа економіки є однією зі співзасновників ініціативи.

Ми пишаємось тим, що університети з різних країн світу відгукнулись на наш заклик про допомогу, і хочемо присвятити особливу увагу цим студентам та закладам, де вони навчаються.

22 березня ми зберемося на Ukrainian Global University Annual Conference, щоб обговорити: як іноземні університети допомагають інкубувати українські таланти,  як розширювати доступ до якісної освіти для українських студентів у всьому світі та як українська молодь, що здобуває якісну освіту за кордоном, може привнести свої знання у формуванні післявоєнного майбутнього України?

 

Щоб взяти участь у заході, реєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/3ZUhuRh

Автор: Анна Бурлака
Читайте також