Безоплатна стоматологічна допомога для ветеранів та військових Вінниччини
13:55 12.07.2024
268

Ветерани та військовослужбовці Вінниччини зможуть отримати безоплатну стоматологічну допомогу завдяки новій державній програмі, ініційованій ветеранською спільнотою та підтриманій Міністерством у справах ветеранів війни України та Міністерством охорони здоров’я України. Про це повідомила перший заступник Начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна.

Безоплатну стоматологічну допомогу надаватиме Вінницький обласний клінічний медичний реабілітаційний центр. Завдяки цій програмі заклад отримав пакет від Національної служби здоров’я України «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» за двома групами послуг: зубопротезування та зуболікування.

Перша група послуг передбачає безоплатне зубопротезування для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та деяких категорій військовослужбовців. Цю послугу можна отримати один раз на рік, і її гранична вартість становить 14 984 грн для однієї особи. Пацієнтам безоплатно встановлюватимуть незнімні металокерамічні, повні/частково знімні нейлонові/акрилові та частково знімні (бюгельні) протези.

Друга група послуг включає діагностично-лікувальну та хірургічну стоматологічну допомогу для ветеранів війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій та військовослужбовців, які продовжують виконувати бойові завдання. Цю послугу також можна отримати один раз на рік, і її гранична вартість становить 24 952 грн для однієї особи. До послуг входять первинний огляд лікарем, рентгенологічні дослідження, лікування карієсу та його ускладнень, хірургічне та нехірургічне видалення зубів та знеболення.

Для отримання послуг необхідно мати направлення від лікуючого лікаря-стоматолога, заповнити заяву та надати копії документів з пред’явленням їх оригіналів: паспорт громадянина України, облікова картка платника податків, посвідчення учасника бойових дій або військовий квиток. Також потрібно попередньо зателефонувати в реєстратуру за номером (0432) 333 150 та узгодити час прийому.

Від початку червня стоматологічну допомогу вже отримали чотири пацієнти, одному з яких встановили три зубних протези. За словами Наталі Заболотної, для задоволення постійно зростаючої потреби у стоматологічній допомозі планується посилити матеріально-технічне забезпечення відділення найближчим часом. Це суттєво покращить комплекс реабілітації для військовослужбовців та ветеранів війни.

Автор: Павло Перушко
Читайте також