Болгарія надала Україні новий пакет військової допомоги
21:03 26.06.2023
254

Болгарія затвердила новий пакет військово-технічної допомоги для України, який у порівнянні з попереднім пакетом має значний обсяг. Про це повідомила Рада міністрів Болгарії.

Згідно з повідомленням, уряд затвердив новий пакет військової допомоги для України згідно з рішенням Нацзборів, яке було прийнято 26 червня 2023 року.

Указується, що постановами № 444 і № 445 від 23 червня 2023 року Рада міністрів Болгарії затвердила новий пакет військової та військово-технічної допомоги для України, згідно з рішенням Народних зборів від 9 грудня 2022 року.

"Обсяг нового пакета можна порівняти з допомогою, наданою у першому пакеті, що було прийнято тимчасовим урядом 22 грудня 2022 року", - пояснили в Раді міністрів.

На той момент, країна надавала Україні стрілецьку зброю та боєприпаси, але не розглядалася поставка танків та зенітних ракетних комплексів (ЗРК).

Також зазначається, що надана допомога не збільшить вразливість Збройних сил Болгарії та не погіршить їх підготовку.

Допомога від Болгарії

Недавно міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що країна має намір підтримати зусилля Європейського Союзу щодо постачання боєприпасів Україні. Болгарія планує приєднатися до спільних закупівель.

Пізніше новообраний прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков зазначив, що країна має дотримуватись прийнятих раніше рішень і надавати Україні допомогу у вигляді зброї та боєприпасів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також