“Будда казав, що нічого не казав..”: у Вінниці відкрилась виставка картин Наталі Соми
19:00 30.06.2021
259

У Вінниці за адресою вул. Пушкіна, 25 проходить виставка художниці Наталі Соми. Виставка має назву “Будда казав, що нічого не казав… “.

Наталя займається мистецтвом з 1997 року.  Її картини прикрашають колекції Великобританії, США, Канади та України.

За допомогою живопису та графіки художниця показує власний фантазійний світ, який створила за рік пандемії. А реальність цього світу базується на роздумах самої Наталі про всесвіт і проявлений у ньому розум.

“Люди взаємодіють з чимось  більшим, тотальнішим, чим вони є.. Ця взаємодія існує в їхньому житті як даність, великий фестиваль прояви духу, сяйва, зоряного неба, безконечного космосу.  Достатньо буде зупинитись і затамувавши подих почати дивитись на природу, небо,  космос через  своє серце”, - каже Наталя.

Наталя Сома - мисткиня, яка працює з різними техніками та текстурами, але усі її роботи об'єднує медитативність, спокійна гамма кольорів та глибина, виражена у простих формах. Її твори несуть ідею любові як вищої міри гармонії усього живого з вищим розумом. У картинах Наталі багато культурних та релігійних референсів і кожна має свою неповторну історію, яку бачиш не очима, а серцем.

“На Сході говорять, за межами всього стоїть свідомість, нерухомий Будда. 

Відкинувши "егоїзм", допустити існування інших вимірів, інших форматів  більш розвинених, вільних, зоряних проявів свідомості. Я захоплююсь, надихаюсь від таких роздумів, приймаю і радію за можливість контактувати з Цією цілою тотальністю",- додає художниця

Сама ж виставка функціонуватиме до середини липня. До цього часу охочі можуть її відвідати кожного дня з 15:00 до 18:00 за адресою вул. Пушкіна, 25. 

 

Читайте також