Четверо дітей у Вінниці потрапили до лікарні через проковтнуті сторонні предмети
14:08 18.07.2024
381

17 липня до Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні надійшли чотири звернення через сторонні тіла у шлунково-кишковому тракті дітей віком від 3 до 10 років.

У лікарні повідомили, що одна з причин інцидентів - відсутність батьків вдома, коли діти залишаються самі під час їх роботи.

«Лікар-ендоскопіст дитячої обласної лікарні Артур Москаль зазначив, що всі випадки сталися після 23:00, коли діти проковтнули сторонні предмети. Особливу небезпеку становлять магніти, батарейки, монети та дрібні прикраси», - йдеться у повідомленні.

Медики застерігають батьків бути уважними та контролювати доступ дітей до небезпечних предметів.

Поради для батьків:

  • Проведіть розмову з дітьми: Поясніть небезпеку ковтання предметів і що не можна брати до рота сторонні предмети.

  • Наведіть приклади: Розкажіть про можливі наслідки, такі як біль у животі, необхідність медичного втручання та серйозні ускладнення.

  • Показуйте приклади: Використовуйте відео або малюнки для кращого розуміння дітьми.

  • Навчіть дитину не боятися розповідати про проблеми: Створіть довірливу атмосферу та поясніть, що вони можуть завжди звернутися до вас без страху покарання.

  • Заохочуйте відвертість: Підтримуйте відкритість, задавайте питання про їхній день та самопочуття.

  • Забезпечте безпечне середовище вдома: Магніти, дрібні іграшки, монети та інші небезпечні предмети повинні бути недоступні для дітей.

  • Контролюйте діяльність дітей протягом дня: Регулярно перевіряйте, чим займаються ваші діти, зв’язуйтеся з ними за допомогою телефону або відеозв’язку.

У разі гострої необхідності телефонуйте до екстреної медичної допомоги за номером (0432) 55-11-03.

Лікарі зазначили, що швидка реакція може врятувати життя та здоров'я дитини. На щастя, стан пацієнтів задовільний, і допомога була надана вчасно.

Автор: Павло Перушко
Читайте також