Данія відкриває інвестиційний фонд для підтримки України
19:37 27.05.2023
253

Данія запускає соціальну програму інвестиційного фонду для України на суму понад 130 мільйонів доларів, повідомляє Міністерство економіки України.

На українському інвестиційному форумі, що відбувся у Копенгагені, перший віце-прем'єр-міністр та міністр економіки України Юлія Свириденко оголосила про запуск соціальної програми данського інвестиційного фонду для України на суму 1 млрд данських крон (близько 133 мільйони доларів).

Цей спеціальний інвестиційний фонд буде фінансувати проекти, що залучають передові данські технології та інновації, і буде доступний як для державного, так і для приватного секторів, зазначила Свириденко.

Олександр Грибан, заступник міністра економіки України, наголосив на важливості взаємовигідних відносин між Україною та Данією, де українські компанії не лише імпортують данські продукти, але й розвивають виробництво такої продукції на українській землі.

Данський фонд, крім надання фінансових гарантій, буде здійснювати кредитування, що робить його важливим фінансовим інститутом, що підтримує Україну. Данський уряд також планує значно збільшити ліміти та розширити програму фінансової допомоги для України.

Данія є одним з провідних донорів фінансової допомоги Україні. Від початку повномасштабного вторгнення, загальна військова підтримка становить 1,4 млрд доларів, а загальна гуманітарна допомога, включаючи макрофінансову допомогу, складає 212 млн доларів.

Свириденко висловила вдячність уряду Данії за їх підтримку і надію на подальше поглиблення двосторонньої співпраці та залучення данського бізнесу до проектів з відновлення України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також