Держенергонагляд виявив порушення у застосуванні графіків погодинних відключень в кількох областях України
14:21 19.07.2024
253

Держенергонагляд провів перевірку застосування графіків погодинних відключень (ГПВ) і справедливого розподілу електроенергії у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

"Під час перевірок встановлено, що в усіх областях не забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами. Зокрема, виявлено, що не всіх споживачів, які не відносяться до об'єктів критичної інфраструктури, включено до графіків погодинних відключень," - зазначають у відомстві.

Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській і Житомирській областях. У Дніпропетровській області знеструмлення тривають понад 7 годин, а у Житомирській області часто ігнорували команди диспетчерів НЕК Укренерго про запровадження ГПВ.

"За результатами перевірок надано приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки вказаних ОСР (обленерго). При невиконанні виданих приписів до ОСР будуть застосовані штрафи," - повідомили в Держенергонагляді.

Автор: Павло Петрушкко
Читайте також