Держенергонагляд здійснить поглиблену перевірку графіків відключень в областях
16:26 11.07.2024
255

В Україні планується поглиблена перевірка застосування графіків відключень електроенергії в різних областях. Про це повідомив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян, заяву якого цитують у відомстві, пише УНН.

"Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії," – зазначив Слободян в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що наразі Дніпропетровщина лідирує за кількістю скарг. Поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого її проведуть ще у 5–6 регіонах, зазначили у Держенергонагляді.

Слободян пояснив, що графіки погодинних відключень можуть не дотримуватися через накладання аварійних відключень, спричинених, зокрема, аномальною спекою.

"Водночас є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення," – додав він.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також