До Вінниці надійшов гуманітарний вантаж із міста-побратима Пітерборо
18:01 13.04.2022
270

Сьогодні, 13 квітня, Вінниця отримала гуманітарну допомогу з міста-побратима Пітерборо (Велика Британія). Це ціла фура з провізією, аптечками, одягом, засобами гігієни та побутовою хімією. До формування 10-титонного вантажу долучилися як українці, так і усі небайдужі англійці.

Організували громаду українців Пітерборо для доброї справи Юрій Журавель та Алла Іроденко, котрі вже багато років живуть і працюють у цьому місті. З початком війни, вони ініціювали збір допомоги. Пан Юрій розповідає, що був дуже здивований тим, як багато людей відгукнулися. І не лише українців, а й самих англійців.

«За цей час спорядили в Україну вже близько 15 фур із гуманітарною допомогою, остання вирушила у Вінницю. Це стало можливим за ініціативи Вінницького міського голови Сергія Моргунова та сприяння колишнього мера Пітерборо Джона Фокса», - зазначив Юрій Журавель.

З-поміж товарів, що доставили у Вінницю, такі необхідні нині продукти харчування, одяг, засоби гігієни, побутова хімія, спальні мішки, дитячі підгузки та аптечки. Загалом 10 тонн вантажу. І це лише початок, запевняють волонтери англійського міста-побратима. Його громада вже збирає для Вінниці нові гуманітарні вантажі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також