Другий етап програми "єВідновлення" запускається в Україні
18:05 30.05.2023
266

В Україні розпочинається другий етап державної програми "єВідновлення", спрямованої на надання компенсацій за ушкоджене житло, постраждале внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Другий етап програми передбачає виплату компенсацій за зруйноване житло, яке не може бути відновлене. Отримані кошти можна буде використовувати на будівництво нового житла. У такому випадку, гроші будуть безпосередньо перераховуватись на рахунок громадян.

Однак, існує також можливість придбати квартиру або інше житлове приміщення за допомогою житлового сертифіката. Це відкриває додаткові варіанти для отримання нового житла.

За словами прем'єр-міністра, розмір компенсації буде обчислюватись комісією за допомогою спеціальної формули, яка враховуватиме такі фактори, як регіон розташування знищеного об'єкту, рік будівництва, площа та інші.

Крім того, розмір компенсації не буде нижчим за вартість спорудження житла відповідної площі відповідно до його місцезнаходження, додав Шмигаль.

Учасники бойових дій, сім'ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії громадяни, багатодітні родини та люди з інвалідністю мають пріоритет у отриманні компенсацій.

Державна програма "єВідновлення" є важливим кроком у відновленні та підтримці постраждалого населення. Цей крок демонструє залучення державних ресурсів для допомоги українським громадянам у відновленні житлових умов та зміцненні соціальної сфери країни після воєнних дій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також