ДТП на Вінниччині: справу водія передали до суду (ФОТО)
18:57 26.06.2024
401

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 39-річного вінничанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Розслідуванням установлено, що вранці 20 вересня 2023 року вінничанин, керуючитехнічно-справним автомобілем марки «Skoda Octavia A7», на перехресті вулиць Немирівське шосе та Покровська, нехтуючи правилами дорожнього руху – рухаючись на жовтий сигнал світлофора, перевищивши швидкість руху, допустив зіткнення з технічно-справним автобусом марки «Богдан».

Унаслідок ДТП водій автобуса та троє неповнолітніх пасажирів автомобіля отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, в тому числі тяжкі.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від

трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі

відділення розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Анна Макарчук
Читайте також