Затримки у поставках зброї підвищують витрати на оборону України: Мінфін готує зміни до бюджету
20:00 17.05.2024
255

Через затримки у постачанні військового обладнання зростають витрати на оборону, що може призвести до змін у бюджеті для додаткового фінансування. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Через затримку у постачанні зброї, боєприпасів, артилерійських засобів та іншого спорядження, нам доводиться закуповувати або виробляти ці товари самостійно, причому робити це швидко і в обсягах, які ми не планували на початку року. Відтак, наші видатки на сектор безпеки та оборони суттєво зростають. Ці витрати ми повинні покривати самостійно, з урахуванням ресурсів, наявних у нашому бюджеті", - зазначив Марченко.

За його словами, партнери повністю забезпечують покриття невійськових витрат. Однак для покриття військових видатків Міністерство фінансів планує співпрацювати з парламентом, щоб, можливо, внести часткові зміни до бюджету для додаткового фінансування сектору безпеки та оборони.

Нагадаємо, що за перші три місяці 2024 року видатки державного бюджету України на сектор безпеки та оборони склали 408,2 млрд грн, або 58,9% від загального обсягу видатків загального фонду.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також