Критичного впливу енергетичної кризи на виробництво не передбачається, - Тарас Висоцький
17:46 16.02.2023
253

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький вважає, що енергетична криза не матиме критичного впливу на виробництво м'яса та молочних продуктів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

“Перший аспект – це фізична доступність до продукції. В Україні достатнє виробництво усіх основних видів продукції, в тому числі молочної та м’ясної. Спостерігається тенденція до відновлення після різкого падіння на початку війни. Другий аспект – ціни на цю продукцію та вплив енергетичної кризи”, – зазначив Висоцький.

Він додав, що завдяки адаптивності наших виробників ситуація стабілізується. Тому, за словами Тараса Висоцького, різких коливань цін не передбачається.

Щодо впливу енергетичної кризи, Тарас Висоцький зазначив, що малі та середні виробники вистояли. Це підтверджують показники – з жовтня минулого року виробництво зменшилось на 2%. «Енергетика може впливати на ціноутворення загалом.

Щодо м’ясної та молочної продукції, то в структурі собівартості – це не більше 5-10%, залежно від типу продукції. Наразі критичного впливу енергетичної кризи на виробництво не передбачається», - підсумував заступник міністра. 
 

 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також