Нові обмеження НБУ на карткові перекази не торкнуться волонтерів
16:05 24.05.2024
390

Нове рішення Національного банку України щодо обмеження карткових переказів та встановлення ліміту у 100 000 гривень жодним чином не вплине на діяльність волонтерів. У разі виникнення проблем регулятор готовий обговорити всі аспекти з волонтерами та внести відповідні корективи. Про це розповів голова Національного банку Андрій Пишний під час ефіру телемарафону у п'ятницю.

«Жодні нововведення, запроваджені Нацбанком, не обмежуватимуть роботу волонтерів. Це принципове питання. Волонтери цього не відчують - це наш пріоритет. Ми ще раз зберемося з ними для обговорення. У разі виникнення проблеми ми будемо коригувати рішення», - заявив Пишний.

Він зазначив, що ініціативи Нацбанку спрямовані на те, щоб остаточне рішення враховувало всі можливі ризики.

«Наша пропозиція полягає в тому, що вона жодним чином не торкнеться волонтерів, і жодних обмежень не буде. Через це хвилювання абсолютно зайві», - додав голова Нацбанку.

Національний банк України планує обмежити карткові перекази та встановити ліміти у 100 000 гривень та 30 транзакцій на місяць для вихідних P2P-переказів з рахунків фізичних осіб. Це зроблено з метою боротьби з незаконною діяльністю, такою як ухилення від сплати податків та відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також