Підсумки візиту: Боррель нагадав Зеленському, що ЄС — не банкомат.
20:48 25.09.2020
259

Представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель,який цього тижня приїжджав в Україну, розкрив подробиці переговорів із  Володимиром Зеленським, про що написав у статті під назвою "Олігархи, корупція і COVID-19: про що я говорив із президентом Зеленським", опублікованій в "Європейській правді".

"Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Найкращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи. Найкращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, заможна і демократична Україна", - написав Жозеп Боррель.

Представник ЄС зауважив, що реформи в Україні сповільнилися після періоду "турборежиму". За його словами"обрання Володимира Зеленського президентом у квітні 2019 року було знаком рішучої готовності українців боротися проти корупції та послабити владу олігархів у країні. Його перші місяці на посаді характеризувалися "турборежимом", коли парламент швидко ухвалював реформи, які довго буксували на місці. Проте, на думку багатьох оглядачів, останнім часом темпи реформ сповільнилися, зокрема виконання зобов'язань в рамках Угоди про асоціацію".

Крім того, в Україні досі зберігають значний вплив олігархи, яким належить більшість національних телеканалів, цитує дипломата видання.

 

Читайте також