Податкова служба передала заявки на відшкодування ПДВ на 9,5 мільярда, – нардеп
15:30 08.06.2022
253

Державна податкова служба передала до Держказначейства заявки на бюджетне відшкодування податку на додану вартість на 9,5 млрд грн.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

"Податкова служба розпочала процедуру відшкодування ПДВ. До відшкодування бізнесу за січень 2022 року у строки, встановлені законодавством, ДПС передала до казначейства заявки на суму 9,56 млрд грн", – зазначив він.

Гетманцев нагадав, що згідно із законом, відшкодування ПДВ за період лютий-травень здійснюватиметься після реєстрації податкових накладних за цей період. Термін реєстрації накладних – до 15 липня поточного року.

Нагадаємо

12 травня Верховна Рада з метою "відновлення бюджетного відшкодування податку на додану вартість" (раніше зупиненого на період дії воєнного стану) ухвалила закон "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану".

Закон передбачає, серед іншого, відновлення строків реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, подання податкової звітності, сплати податків для платників, які мають можливість виконувати свої податкові обов'язки; поновлення відшкодування сум податку на додану вартість із бюджету.

Згідно з документом, платники податків були звільнені від відповідальності за несвоєчасне подання звітності або сплату податків у період після початку війни 24 лютого, якщо ці податкові обов'язки було виконано протягом 60 днів з дня поновлення такої можливості. Подібне потурання отримали і платники податків, які перейшли на спрощену систему оподаткування зі сплатою 2% податку.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також