Що пообіцяв Гройсман під час візиту у Калинівський район (Відео)
17:08 29.09.2017

Сьогодні Прем’єр-міністр України з робочою поїздкою приїздив на Вінниччину. У  Калинівці відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі на військових складах. Володимир Гройсман з Вінницьким міським головою, керівником ОДА та місцевою владою на засіданні обговорювали дану ситуацію.

«Завершили проведення штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Головне, що ніхто не загинув. На сьогодні першим є питання швидко відновити нормальні умови життя. Тому уряд зранку наступного дня виділив 100 млн. грн., які будуть направлені саме на відновлення зруйнованих будівель, підтримку людей. Ми профінансуємо все в повному обсязі. Все, що було зруйновано – відбудуємо. Ми всіх підтримаємо, всім допоможемо. Якщо не вистачить коштів, то будемо виділяти ще. Сьогодні я поставив чітке завдання місцевій владі визначити конкретно відповідальних осіб за кожне село, за кожну громаду, для того, щоб максимально швидко забезпечити виконання робіт», зазначив Прем’єр-міністр України.

Глава уряду розповів, що зараз мобілізуються всі необхідні будівельні матеріали для того, щоб пришвидшити ці роботи. Окремо з керівником ДСНС України і Міністром фінансів Гройсман облетів територію. Наголосив, що, в принципі, ситуація вже не носить жодних загроз. Продовжуються заходи ДСНС і військових щодо остаточної ліквідації наслідків, відповідно проводиться розмінування. Ніхто не залишиться поза увагою.

Щодо надходження 100 млн грн. населенню, Прем’єр-міністр розповів, що все буде координувати Вінницька ОДА.

«Сьогодні до кінця дня кошти будуть на рахунку. Жодних затримок не буде».

Про ніч «чорного вівторка» Володимир Гройсман розповів, що уже через 1,5 години був на Вінниччині і спільно з військовими ДСНС, Нацполіцією займалися організацією необхідних заходів для того, щоб забезпечити, в першу чергу, локалізацію і гасіння пожежі, а також підтримати евакуацію.

«Ми проаналізуємо весь хронометраж, що відбувалося і яким чином, і зробимо висновки. Хочу підкреслити, що потрібно обов’язково дізнатися реальні причини того, що відбулося на арсеналі і кожен, хто має до цього причетність, або своєю байдужістю, або недбалістю, був покараний. Маємо проаналізувати всі дії для того, щоб з’ясувати де були, можливо, прорахунки, які потрібно врахувати на майбутнє. Все те, що зруйновано, буде побудовано, все те, що підлягатиме капітальному ремонту, буде реконструйовано. Жодна людина не залишиться наодинці з цими проблемами. Це я вам обіцяю», - виступив глава уряду.

Після спілкування з пресою Володимир Гройсман поїхав у село Павлівка, яке найбільше постраждало, проаналізував стан житлових будівель та школи. Також поспілкувався з місцевими жителями.

Читайте також