Геннадій Ткачук: «На сьогоднішній день нам потрібно зробити економіку країни максимально стабільною»
18:09 25.10.2018
253

25 жовтня у студії телеканалу Zik, в програмі «Перші про головне. Коментарі» обговорювали найголовніші новини дня. Серед них – підняття тарифів на газ, субсидії, а також – бюджет на 2019 рік, що є невідривними одна від одної. Нагадаємо, що газ для населення зросте в ціні вже цієї осені: з листопада – на 23,5%, а потім – навесні ще на 15%. Це викликало бурхливе обговорення не лише в соціумі та медіапросторі, а й у студії. До дискусії приєднався і народний депутат Геннадій Ткачук.

«Ціна на газ закладалась на вісім відсотків, а піднята була за вимогами Міжнародного Валютного Фонду, на 23,5 відсотки, - розповів Ткачук. - Тому на сьогодні потрібно перерахувати бюджет згідно з цими цінами. Але треба наголошувати, що цей бюджет є реальний, МВФ і наші закордонні експерти визнали,  що він має бути таким як є».

Бюджет країни розміром в один трильйон двісті мільярдів гривень було закладено з огляду на державний борг України та погашення цього боргу, однак, є нюанси, про які розповів Геннадій Ткачук.

«Третину бюджету нам потрібно віддати, тому що Україна має борг. Але з цим бюджетом до 2020 року, державний борг скоротиться до 49 відсотків. Це – логічний план, для того, щоб Україна врешті-решт жила за те, що вона сама виробляє, - наголосив нардеп. - На сьогоднішній день нам потрібно зробити все можливе для того, щоб економіка України була максимально стабільною. Інфляцію потрібно приборкувати, а виробництво продовжувати. І саме головне – потрібно говорити не про кількість субсидій. Головна наша мета – зробити всі умови для того, щоб люди отримували гідну зарплату, і могли вільно платити за цими цінами».

Читайте також