У Вінниці сьогодні відбувся круглий стіл з будівельниками на тему «Оновлення міст України, зокрема Вінниці. На зустрічі обговорювали питання присвячені виробникам будівельних матеріалів, адже уряд кожного дня розбудовує країну.

Даний захід присвячений для того, щоб зробити спілкування між виробниками українських будматеріалів безпосередньо з представниками бізнесу будівельної галузі. Важливо, щоб саме український виробник мав змогу продавати в Україні. А це в свою чергу буде створювати додаткові робочі місця, залишатися ВВП, збільшуватись додана вартість. А це дає збільшення надходжень до бюджету всіх рівнів і покращує розвиток України.

«Пропагуємо вітчизняних виробників. На сьогодні на 95%  ми вже відвоювали ринок. Приїхали презентувати інноваційні підходи, вироби. Ми купуємо технології і машиннопродукцію, імпортне обладнання, налагоджуємо виробництво із закордонними представниками. Наприклад, українську цеглу продаємо від Ізраїля до Бельгії», розповів голова Комітету підприємців-виробників будівельних матеріалів та виробів при Торгово-промисловій палаті України Салій Іван.

«У Вінниці зробили дуже вагомий внесок в інфраструктурні об’єкти, зробили дороги до міста фонтанів. За перше півріччя 2017 року будівельна галузь міста виконала робіт майже на 1 млд. грн. Сьогодні забудовниками Вінниці протягом першого кварталу вже введено в експлуатацію 80 тис2 м. житла. Плануємо, що загалом по місту буде близько 160 тим2 м. Недарма, Вінницю втретє визнано найкомфортнішим містом в Україні», - виступив директором департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Погосян Віталій.

Підприємці з різних куточків країни презентували матеріали, які виробляють в Україні, тенденції та тренди, що змінюють майбутнє архітектури.

Читайте також