Стали відомі базові ціни на газ
20:32 26.04.2021
352

Газопостачальні компанії оприлюднили ціни на газ за умовами "річного тарифу". За кубометр газу компанії просять від 7,99 до 13,5 грн. Всіх споживачів, які досі користувалися місячними пропозиціями, постачальники переведуть на річні продукти автоматично.

 

«Річні тарифні плани – це ринковий спосіб забезпечити населенню страховку від сезонних цінових коливань, які клієнти відчували, наприклад, минулого року. Нові тарифні плани захищають населення, але при цьому зберігають конкуренцію та ринку газу», - зауважили в Газопостачальній компанії «Нафтогаз України».

Свою ефективність річна пропозиція довела ще минулого сезону, коли Нафтогаз запровадив тариф «Річний». Ті споживачі, що скористалися ним, узимку змогли уникнути сезонних стрибків ціни.

При цьому річні пропозиції не передбачають жодних передплат. Клієнти, як і раніше, мають сплачувати лише за спожитий об’єм газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця.

Як повідомляє ГазПравда, на 26 квітня найнижчі річні ціни - від 7,88 грн до 7,96 грн за кубометр запропонували чотири компанії.

Ціну 7,88 грн за кубометр запропонувало ТОВ "Евод Трейд" КП "Луцькводоканал", 7,89 грн - ТОВ "Черкасигаз збут" і ТОВ "Уманьгаз збут", 7,96 грн - ГК "Нафтогаз України".

За 7,98 грн за кубометр газ продаватимуть ТОВ "Воліньелектросбит" і ТОВ "Закарпаття Енергозбут".

 

Читайте також