Нобелівську премію з економіки присудили канадському вченому Девіду Карду і американцям Джошуа Ангрісту і Гуїдо Імбенсу
18:03 11.10.2021
268

Канадсько-американський дослідник Девід Кард, а також дослідники з США Джошуа Ангріст і Гвідо Імбенс отримали премію з економіки пам'яті Альфреда Нобеля, засновану Держбанком Швеції. Про це повідомляється на сайті премії.

Половину нагороди Кард отримає «за емпіричний внесок в економіку праці», а друга частина дістанеться Ангрісту і Імбенсу «за їх методологічний внесок в аналіз причинно-наслідкових зв'язків». Загальний розмір Нобелівської премії в кожній номінації в цьому році становить 10 мільйонів шведських крон.

У минулому році володарями Нобелівської премії з економіки стали американські вчені Пол Мілгром і Роберт Вілсон «за вдосконалення теорії аукціонів і винахід нових форматів аукціонів».

Лауреатів Нобелівської премії з економіки назвали останніми. До цього були оголошені володарі нагороди з медицини, фізики, хімії та літератури. А 8 жовтня стало відомо, що головний редактор «Нової газети» Дмитро Муратов отримав Нобелівську премію миру. Нагороду з ним розділила філіппінська журналістка Марія Ресса.

Вручення Нобелівських премій має відбутися 10 грудня. Як і в минулому році, лауреати отримають нагороди в своїх країнах, а не в Стокгольмі.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також