Справа Суркісів: українська влада підготувала кроки у відповідь
10:45 08.09.2020
262

Народні обранці підготували законопроект, який унеможливлює стягнення з держави 350 мільйонів доларів на користь компаній, що належить братам Суркісам. Також стало відомо, що НАБУ відкрило кримінальне провадження за цією справою, - пише 24 канал.

Про реєстрацію законопроєкту №4064 щодо справи «Приватбанку» та Суркісів написав у фейсбуці міністр юстиції. Коротко про справу Суркісів і «Приватбанку»

• Печерський районний суд Києва 2 вересня задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до державного «Приватбанку». Суть позову – депозити на 250 мільйонів доларів та відсотки на користь Суркісів

• Цьому передувало те, що 2016 році НБУ визнав Суркісів «інсайдерами «Приватбанку» (по суті, співвласниками), тому депозити братів конвертували у капітал банку, а сам банк в результаті націоналізації став державним.

• 17 травня 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ, за яким родина Суркісів мала стосунок до «Приватбанку». Також суд скасував накази тимчасового адміністратора «Приватбанку», які стосувалися рахунків фізосіб.

• Зрештою родина Суркісів, а також пов'язані з ними особи, подали 42 позови проти Національного банку України. Ці справи розглядають і розглядали як в українських, так і міжнародних судах.

Автор: І like News (28991
Читайте також