В Уряді мають розібратися, як стримати ціни на автогаз
15:00 27.08.2017
253

Протягом останніх кількох тижнів в Україні спостерігається негативна динаміка – газ для автомобілів подорожчав майже на 30%. Нарешті Уряд відреагував на суттєве здороження автогазу. Тож пообіцяли розібратися, що відбувається на ринку скрапленого газу. Протягом останніх кількох тижнів в Україні спостерігається негативна динаміка – газ для автомобілів подорожчав майже на 30%. Нарешті Уряд відреагував на суттєве здороження автогазу. Тож пообіцяли розібратися, що відбувається на ринку скрапленого газу.

Протягом 7-23 серпня, за інформацією сайту Мінфін, автомобільний газ подорожчав на 28%. Якщо 7 серпня середня ціна на скраплений газ була на рівні 11,04 грн, то вже 23 серпня ціна «підскочила» до 15,35 грн.

У Міністерстві економрозвитку і торгівлі України розповіли про причину, чому зросли ціни на скраплений газ:

«Протягом останніх кількох тижнів в Україні подорожчав скраплений газ. Українські виробники скрапленого газу - Укргазвидобування, Укрнафта, Укртатнафта і приватні компанії - покривають не більше 20% потреб ринку. Решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану та інших країн. Обмеження з боку РФ призвели до зменшення імпорту скрапленого газу в Україну і, на жаль, його дефіциту. Це вплинуло на ціну. Таке пояснення дають експерти»

Також у Мінекономрозвитку пообіцяли разом з Міненерговугілля, Державною регуляторною службою, Антимонопольним комітетом, Державною фіскальною службою та Держстатом проаналізувати ситуацію на ринку скрапленого газу і надати пропозиції щодо вирішення ситуації.

Джерело: energolife
Читайте також