Україна затвердила стратегію розвитку фінансового сектору для стабілізації та відновлення країни
16:00 29.08.2023
264

Укладення нової Стратегії розвитку фінансового сектору України отримало затвердження від регуляторів фінансового ринку, а саме Міністерства фінансів та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Основна мета цього документу полягає в стабілізації та відновленні фінансового сектору країни в майбутньому.

Спільна праця між Національним банком України, Мінфіном, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також Фондом гарантування вкладів фізичних осіб призвела до ухвалення нової Стратегії розвитку фінансового сектору України.

Головні цілі документу - забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності, відновлення країни від російської агресії, надання сучасних фінансових послуг та підвищення інституційної спроможності регуляторів та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Стратегічний документ розподіляє заплановані заходи на короткострокові та середньострокові, які спрямовані на забезпечення стабільності та розвитку економіки. Передбачено лібералізацію фінансових ринків та повернення до монетарної політики інфляційного таргетування.

Особлива увага в Стратегії надається технологічному розвитку фінансових послуг, відновленню фінансової інфраструктури на деокупованих територіях та забезпеченню кібербезпеки. Впровадження європейського законодавства та кращих світових практик у регулюванні фінансового сектору є важливим завданням.

Зважаючи на невизначеність, зумовлену військовим конфліктом, Стратегія не має обмеженого строку дії. Вона буде регулярно аналізуватись регуляторами з урахуванням зовнішнього впливу та актуалізуватись за потреби. Ключові індикатори також будуть оновлюватись з урахуванням ситуації на фронті.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також