Нацбанк назвав нинішню фінансову систему України стійкішою за попередні роки
17:00 02.01.2022
258

Фінансова система України сьогодні стійкіша, ніж у попередні роки, - про це йдеться в пріоритетних напрямках досліджень Національного банку до 2025 року, повідомляє офіційний сайт НБУ.

Як зазначається в повідомленні, НБУ затвердив пріоритетні напрями для досліджень до 2025 року. До них належить, зокрема, забезпечення фінансової стабільності.

“Фінансова система України сьогодні стійкіша, ніж у попередні роки. Навіть попри коронакризу, за підсумками 2020 року, банківська система в цілому була прибутковою та достатньо капіталізованою, про що свідчать оцінка якості активів та стрес-тестування. Результати ж банківської системи 2021 року демонструють рекордні прибутки”, - йдеться в повідомленні НБУ.

Водночас з огляду на поточні виклики для подальшого забезпечення фінансової стабільності планується дослідити: моделі для цілей макропруденційної політики; детермінанти кредитування; вплив розвитку віртуальних активів на фінансову стабільність. Наступний напрям досліджень - підвищення результативності монетарної політики.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також