У Мінекономіки визначили найбільш привабливі галузі для інвестицій в Україну
12:30 14.12.2021
257

Для інвестицій в Україну найбільш привабливими галузями є машинобудування, енергетика, інформаційні технології, сільське господарство, будівництво, - про це стало відомо зі зустрічі першої віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко з Регіональним директором Світового банку Арупом Бенерджі, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Найбільш привабливими галузями для інвестицій в Україну є машинобудування, енергетика, інформаційні технології, сільське господарство, будівництво. Тож, сподіваюся, ці пріоритети знайдуть своє відображення в Стратегії партнерства з Україною на 2022-2026 роки», - зазначила Свириденко.

Під час перемовин було розглянуто стан підготовки нової Стратегії партнерства України і Світового банку на 2022-2026 роки та обговорено інші ключові питання співпраці.

Консультації з підготовки Стратегії триватимуть до лютого 2022 року, а перший проект очікується представити у березні наступного року.

Водночас українська сторона зазначила, що розраховує на консультативно-дорадчу та експертну підтримку Світового банку з реформування державних підприємств, залучення інвестицій у державно-приватне партнерство, забезпечення макрофінансової стійкості, впровадження земельної реформи, підтримки енергетичного переходу, відновлення критичної та соціальної інфраструктури тощо.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також