Свiтовий банк надав Українi 300 мiльйонiв євро. На що витратять кошти?
11:03 20.12.2021
313

Свiтовий банк схвалив другу позики для України. Кошти, в розмiрi 300 мiльйонiв євро,  витратять на розробку полiтики вiдновлення економiки України.

Про це повiдомляє Економiчна правда з посиланням на пресслужбу банку.

Кошти будуть використанi на пiдтримку критичних для економiчного вiдновлення та зростання країни реформ, а також для пом'якшення наслiдкiв пандемiї COVID-19, – йдеться у пресрелiзi.

Зазначається, що цiєю позикою Свiтовий банк пiдтримує ключовi реформи:

  • демонополiзацiю економiки та змiцнення антикорупцiйних iнституцiй;
  • розвиток ринку землi та кредитного ринку, включаючи розширення доступу до фiнансування для дрiбних фермерiв;
  • змiцнення системи соцiального захисту для людей похилого вiку з метою пом'якшення впливу пандемiї COVID-19.

В умовах високого рiвня вразливостi економiки, в Українi йде повiльне та нестiйке вiдновлення пiсля потрясiння в результатi COVID-19. Ми сподiваємося, що ця позика надасть необхiдну пiдтримку тим реформам, якi спрямованi на сприяння бiльш сильному та iнклюзивному вiдновленню, – заявив регiональний директор СБ у справах країн Схiдної Європи Аруп Банерджi.

Довiдково: перший подiбний кредит у розмiрi 350 млн доларiв було затверджено у червнi 2020 року для пiдтримки запуску земельної реформи, а також для допомоги уряду України у забезпеченнi зростання аграрного сектору та iнвестицiй у сiльське господарство.Також необхiдно було захистити найуразливiшi верстви населення вiд економiчного потрясiння, спричиненого пандемiєю.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також