Уряд не готовий до суттєвих змін у бюджеті під час війни, - Міністр фінансів
14:15 28.09.2023
302

Міністр фінансів України, Сергій Марченко, висловив позицію уряду з приводу дискусій в парламенті щодо державного бюджету під час перебігання війни в Україні. Він зазначив, що уряд вже чітко визначив свої пріоритети щодо видатків і не планує внесення суттєвих змін до бюджету в цьому контексті.

Марченко відзначив, що під час повномасштабного військового конфлікту бажано мінімізувати дискусії у парламенті стосовно бюджетних питань. Водночас, уряд готовий розглядати конструктивні та критичні зауваження та, можливо, коригування деяких аспектів бюджету. Проте, він запевнив, що в цілому бюджет вважається збалансованим і не потребує суттєвих переглядів щодо своїх пріоритетів.

Марченко також наголосив на розподілі коштів у бюджеті, де близько 53% ресурсів спрямовано на сектор безпеки і оборони. Основні видатки передбачені для оборонно-промислового комплексу та виробництва дронів. Це свідчить про те, що уряд чітко визначив пріоритети в умовах воєнного конфлікту і не готовий робити суттєві зміни в цій сфері. Марченко застеріг, що будь-які коригування бюджету будуть мінімальними і обговорюватимуться в подальшому.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також